"Küçük Çiftçiler Toprakla Buluşuyor" Projesi

Sakarya'da "Küçük Çiftçiler Toprakla Buluşuyor" Projesi tanıtımı ve protokol imza töreni düzenlendi.

İl Milli Eğitim Müdürlüğü, Arifiye Belediyesi, Mısır Araştırma Enstitüsü ve Bekir Sıtkı Durgun İlkokulu tarafından yürütülen projenini tanıtım ve imza töreni Mısır Araştırma Enstitüsü'nde gerçekleştirildi.

Arifiye Kaymakamı Bekir Dınkırcı, burada yaptığı konuşmada, projede emeği geçenlere teşekkür etti.

Dınkırcı, çocuklara projeyi çevrelerine anlatma tavsiyesinde bulunarak, "Anlattığınız takdirde bakacaksınız ki o üretmenin güzelliğini hem öğrencilerimiz yaşayacak hem de onların çevresi yaşayacak. Arifiye'de yüzde 73 rutubet var. Yani zarar vermediğiniz müddetçe toprağa ne dikerseniz dikin ürün alırsınız." dedi.

Arifiye Belediye Başkanı İsmail Karakullukçu da en iyi öğrenmenin yaparak, yaşayarak olduğunu ifade ederek, "Sebzelerin, meyvelerin nasıl yetiştiğini ne kadar anlatırsanız anlatın burada çocuklar yaparak, yaşayarak öğrendikleri zaman kalıcı öğrenmeyi en güzel şekilde sağlayacaklar. İnşallah bunu gelecekte belli bir kısmı meslek olarak edinme şansını bulurlar. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum." diye konuştu.

İl Milli Eğitim Müdürü Fazilet Durmuş da projenin öğrencilere akademik olarak da katkı sağladığını dile getirerek, "Gayemiz, Tasarım ve Beceri Atölyeleriyle ilgili çalışma süreçlerinde şaşalı atölye açılışları yapmak değildir. Çocuğa düşünebilmeyi, üretebilmeyi, azim ve sabırla ulaşmak istediği hedefe ulaşabilmeyi bunu yaparken de etrafındaki arkadaşlarıyla beraber güven içerisinde empati duygusunu geliştirerek başarıya doğru ilerlemelerini arzu ediyoruz. Projede emeği geçenlere teşekkür ediyorum." şeklinde konuştu.

Mısır Araştırma Enstitüsü Müdürü Yavuz Ağı da projeyle toplumu ve öğrencileri bilinçlendirmeyi ümit ettiğini belirterek, çocukla toprağın buluşmasını da sağlayacaklarını kaydetti.

Projenin sunumunun yapıldığı programda, İl Milli Eğitim Müdürlüğü, Arifiye Belediyesi ve Mısır Araştırma Enstitüsü arasında protokol imzalandı.

Programda daha sonra "Küçük Çiftçiler" tohumlarını toprakla buluşturdu.

1 Mayıs 2019 , Çarşamba

Siz de yorumlarınızı yazınız

Adınız :
E-Posta :
Mesajınız :
YASAL UYARI:Haber portalımız 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu'na uygun olarak yayınlanmaktadır Yayınlanan fotoğrafların yeniden yayımı ve herhangi bir ortamda basılması, önceden yazılı izin gerektirir. Portalımızda yayınlanan haberler ise, kaynak gösterilmek ve portalımızın ilgili sayfasına link verilmek koşuluyla yeniden yayınlanabilir.

Çok Okunan Haberler


İlgininizi Çekebilecek Haberler


Son Yorumlananlar