AYGÜNDÜZ: “HER AN HAZIRLIKLI OLMALIYIZ!..

Dünya Gençlik ve Spor Konfederasyonu Genel Başkanı Türker Aygündüz; 17 Ağustos 1999 Marmara Depreminin 21. yıldönümü münasebetiyle bir mesaj yayınladı.

“Depreme karşı her an hazırlıklı olmalıyız” diyen DGSKON Genel Başkanı Aygündüz; “Ülkemiz deprem kuşağında. Bu yüzden depremle yaşamayı öğrenmemiz ve her an hazırlıklı olmamız gerektirmektedir. Biz, millet olarak deprem nedeniyle çok acılar yaşadık. Sevdiklerimizi, canlarımızı kaybettik. Asrın felaketi 17 Ağustos 1999 Depremi’nin 21. yılındayız. Öncelikle depremde kaybettiğimiz tüm canlarımızı rahmetle ve saygıyla anıyoruz.  Allah ülkemizi böylesine büyük felaketlerin tekrarından korusun. Ancak bulunduğumuz coğrafya bu doğa olaylarına gebedir. Bu nedenle şehirleşme olgusunu sadece bina yapmaktan ibaret görmemeliyiz. Zaten Sakarya bu konuda en acı tecrübeyi edinmiş yerdir. Yıllardır beklenen kentsel dönüşümün bir an önce başlayarak riskli yapıların tasfiye edilmesi, insanlarımızın güven içinde yaşayacakları (yatay mimari) binalar ve kentsel donatıların inşa edilmesi bu coğrafyanın gerçek beka meselesidir. Bu konuyu siyaset üstü bir mesele olarak ele almalıyız. 17 Ağustos 1999 Adapazarı depremini yaşamış, Sakarya'da doğmuş büyümüş, işyerlerimiz çalışıyor, halen Sakarya Ankara arasında yaşayan hemşehriniz olarak diyorum ki, "Deprem öldürmez, bina öldürür” gerçeğine unutmayalım.  Tüm ülkeyi derin acılara boğan depremin üzerinden 21 yıl geçti. Böylesi felaketlerin bir daha yaşanmaması hepimizin ortak dileğimizdir” dedi. Yaşanılan acının, kayıpların bıraktığı izin hala ilk günkü gibi taze olduğunu belirten Genel Başkan Türker AYGÜNDÜZ, 17 Ağustos Marmara depreminde hayatını kaybeden tüm vatandaşlara Allah'tan rahmet diledi. Rabbim ülkemizi ve milletimizi 17 Ağustos benzeri depremlerden, felaketlerden korusun. Sağlıcakla Kalınız. Saygılarımızla.” Levent CANDAN

 

17 Ağustos 2020 , Pazartesi

Siz de yorumlarınızı yazınız

Adınız :
E-Posta :
Mesajınız :
YASAL UYARI:Haber portalımız 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu'na uygun olarak yayınlanmaktadır Yayınlanan fotoğrafların yeniden yayımı ve herhangi bir ortamda basılması, önceden yazılı izin gerektirir. Portalımızda yayınlanan haberler ise, kaynak gösterilmek ve portalımızın ilgili sayfasına link verilmek koşuluyla yeniden yayınlanabilir.

Çok Okunan Haberler


İlgininizi Çekebilecek Haberler


Son Yorumlananlar