“Karasu’da Açılması Düşünülen Yeni Bölümler İçin İlk Toplantı Yapıldı”

Karasu Meslek Yüksek Okulu bünyesinde açılması düşünülen yeni bölümler için ilk toplantı Sakarya Uygulamalı Bilimler Üniversitesi Karasu Meslek Yüksek Okulunda yapıldı.

Sakarya Uygulamalı Bilimler Üniversitesi (SUBÜ) Karasu Meslek Yüksek Okulunda düzenlenen toplantıya Karasu Belediye Başkanı İshak Sarı, SUBÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Sinan Serdar Özkan, Yüksek Okul Müdürü Doç. Dr. Sedat Durmuşkaya ve Öğrenci İşleri Daire Başkanı Hasan Türk katıldı.

Yüksek Öğretim Kurumlarına yeni bölümler açılmadan önce teklif edilecek fizibilite çalışmalarının başladığını açıklayan SUBÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Sinan Serdar Özkan; “Sakarya’mıza ve ilçelerimizdeki Meslek Yüksek Okullarına yeni bölümler kazandırmak için önemli çalışmalar başlattık. Tabi bu bölümler YÖK’e ulaşmadan önce önemli aşamalardan geçiyor. Önemli analizler yapıyoruz. İhtiyaç duyulan alanlarla ilgilenen uzmanlarla, İl ve İlçelerin mülki amirleriyle detaylı görüşmeler yaptıktan sonra çıkan sonuca göre tekliflerimizi YÖK’e ulaştırıyoruz. Karasu için de Lojistik, Turizm ve Seyahat Hizmetleri, Bilgi Güvenliği Teknolojisi ve Üç Boyutlu Modelleme ve Animasyon bölümlerini YÖK’e sunma düşüncesindeyiz. Umarım ilçemiz için en verimli çalışmayı yaparız” dedi.

Eğitim konusuna hassas çalışmaların yapılması gerektiğine vurgu yapan Karasu Belediye Başkanı İshak Sarı; “Bir kentin, imar ve ihya konusunda hassas çalışmalar yapması gerektiği kanaatindeyim. Bu iki konu her zaman birbirleriyle bağlantılıdır. Şehirler, bu olgulara hassas yaklaşırsa daha çok tercih edilir diye düşünüyorum. İlçemiz Karasu, sürekli gelişen ve gelişime açık bir ilçe. Lojistik, Turizm ve Seyahat Hizmetleri bölümü ilçemizin genel yapısına uygun bölümler. Aynı zamanda, Bilgi Güvenliği Teknolojisi ve Üç Boyutlu Modelleme ve Animasyon bölümleri de günümüzün aranan bölümlerinden. Umarım ilçemiz için en iyi sonucu elde ederiz.  SUBÜ Rektör Yardımcısı Sayın Prof. Dr. Sinan Serdar Özkan, Yüksek Okul Müdürümüz Sayın Doç. Dr. Sedat Durmuşkaya ve Öğrenci İşleri Daire Başkanı Sayın Hasan Türk ile gerçekleştirdiğimiz toplantının hayırlı olmasını diliyorum” ifadelerine yer verdi.

 

2 Kasım 2020 , Pazartesi

Siz de yorumlarınızı yazınız

Adınız :
E-Posta :
Mesajınız :
YASAL UYARI:Haber portalımız 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu'na uygun olarak yayınlanmaktadır Yayınlanan fotoğrafların yeniden yayımı ve herhangi bir ortamda basılması, önceden yazılı izin gerektirir. Portalımızda yayınlanan haberler ise, kaynak gösterilmek ve portalımızın ilgili sayfasına link verilmek koşuluyla yeniden yayınlanabilir.

Çok Okunan Haberler


İlgininizi Çekebilecek Haberler


Son Yorumlananlar