YILLAR SONRA YENİDEN KARŞILAŞTILAR...

İki ezeli rakip ama iki ezeli dost olan Akyazı Gençlikspor ile Akyazı Akınspor, As Akyazı Spor’un 2014-2015 yılı sezon açılışında yıllar sonra eski futbolcularından oluşan dostluk karşılaşmasında yeniden karşı karşıya gelerek keyifli bir maç yaptılar.

Yıllar sonra içerisinde Akyazı Belediye Başkanı Hasan Akcan'ın da bulunduğu eski oyuncuları yeniden bir araya getirme çabası meyvesini vererek Akyazı’nın filmlere konu olan futbol geçmişini ve futbol dostluğunu yeniden sahaya yansıttı. Seksenli yıllar ve sonraki yıllarda forma giyen efsane futbolcular eski formalarını giyerek sahada ter döktü.

Karşılaşma öncesinde her iki efsane kulüpte forma giymiş fakat hayatını kaybetmiş futbolcuların anısına saygı duruşunda bulunularak ölen futbolcuların yakınlarına Akyazı Belediyesi tarafından plaket takdim edildi.

Bu iki ezeli rakip takımın dostluğu bilindiği üzere 2002 yılında çekimi yapılan Akyazı gençliğinin futbolla başlayan dostluk, kardeşlik, arkadaşlık, sevgi ve saygıya dayalı ilişkileri  ‘Dar Alanda Kısa Paslaşmalar’ isimli sinema filmine de konu olmuştu.

25’er dakikalık iki devre halinde oynanan karşılaşmada Akınspor - Gençlikspor maçında zamanın unutulmaz oyuncuları forma giyerken izleyenler ve o dönemi hatırlayanlar mazide geçmişe giderek duygulu anlar yaşadılar. Karşılaşmada forma giyen her iki takım futbolcuları da aradan yıllar geçmesine rağmen halen eskimediklerini gösteren, izleyenlere muhteşem bir futbol resitali sundu.

Eski tatlı rekabetin günümüze de yansıdığı dostluk maçında Akyazı Gençlikspor, Akyazı Akınspor’u Ali Ediz, Hasan Akcan (pen) ve Ali Paşa’nın golleriyle 3-1 mağlup ederken Akyazı Akınspor’un tek golü Turgut Yazıcı’dan geldi. Skor tabelasında yazan sonuç her ne olursa olsun iki ezeli dost rakip takım arasında gönüllerde dostluk kazandı. 

11 Eylül 2014 , Perşembe

Siz de yorumlarınızı yazınız

Adınız :
E-Posta :
Mesajınız :
YASAL UYARI:Haber portalımız 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu'na uygun olarak yayınlanmaktadır Yayınlanan fotoğrafların yeniden yayımı ve herhangi bir ortamda basılması, önceden yazılı izin gerektirir. Portalımızda yayınlanan haberler ise, kaynak gösterilmek ve portalımızın ilgili sayfasına link verilmek koşuluyla yeniden yayınlanabilir.

Çok Okunan Haberler


İlgininizi Çekebilecek Haberler


Son Yorumlananlar