AK Parti Erenler’de şaibeli seçim..

AK Parti Erenler İlçe Teşkilatı’nda sular durulmuyor. Parti içinde temayül yoklamalarının ve görüşmelerin sağlıksız bir şekilde yapıldığını belirten ‘Gölge Adam’, kongre de delege olacak adayların belirlenmesinin şaibeli olduğunu iddia etti.

AK Parti Erenler Teşkilatı’nda daha önce mahalle başkanlarının isyanını dile getirmiştik. Açtığımız bu dosyanın ardından AK Parti’de kongre tarihi yaklaştıkça Erenler Teşkilatı’nda kazan daha da fazla kaynamaya başladı.

Kongrede oy kullanacak olan delegelerin listelerinin, mevcut yönetim tarafından belirlenen kişilerle oluşturulduğu ve mahallelerde bulunan üyelere bu listelerin zorla imzalattırıldığı iddia edildi. Yapılan temayül yoklamalarının da sağlıksız olduğunu iddia eden ‘Gölge Adam’, “Partimiz için gönülden çalışmak gerekli. Eş, dost, akrabanın verdiği oyla seçilmek hizmet noktasında sıkıntılar doğurur” dedi.

İşte ‘Gölge Adam’ın Radyo Net Haber’e ulaştırdığı o çarpıcı açıklama..

“Ak parti çok yoğun desteğin olduğu bir parti. Delege seçimlerinde çok farklı listelerin çıkması, çok farklı delege adaylarının çıkması parti içinde çatışmalara neden olabilir. Bunların olmaması için parti temayüller yapıyor, insanlarla görüşüp ona göre karar vermeye çalışıyor.

Ama biz olaya şöyle bakalım. Diyelim ki temayül için ilçeye gelindi. Şu an ki yönetim atanmış bir yönetim olmasına rağmen yaklaşık yüzde 50’si değişti. Değişenlerin yerine gelenler kim? Gelenler de mevcut başkanın köylüsü, arkadaşı, akrabası… Dolayısıyla hep kendi çevresinde ki insanlar. Peki, sen bu teşkilatta temayül yaptığın zaman ne olacak? Bir sorun varsa bile bu teşkilatta, herkes bu sorunu görmezden gelerek bütünlüğümüz iyidir diyecek. Çünkü herkes bu yönetimde bulunan mevcut başkanın tanıdığı.. Kimse onu ve yönetimini kötülemez.

Araştırmayı detaylı yapmak istiyorsan bir önceki yöneticileri, bir önceki kadın kollarını da çağır ve onlarla da görüş ve daha detaylı bir sorgulama yapmış ol. Yani demem o ki şu an ki delegelerin hepsi mevcut başkanın arkadaşları, akrabaları, komşuları vs. olduğu için kimse başkanı kötülemez. Ya da kötülemek demeyelim de mevcut olan sorunları ortaya çıkartmak istemez çünkü kendisi de bu sorunlar yüzünden yerinden olur.

“TEŞKİLATTA DEĞİŞİM ŞART”

AK Parti seçmeni teşkilat mensupları, AK Parti’de değişimin artık kaçınılmaz olduğunu düşünüyor. Bu değişimin bir ayağı da Erenler de yapılacak olan kongredir. Bu kongrede bu teşkilatın değişmesi gerektiğini ve bu değişikliği yaparken de delege bir ölçüdür. Ama mevcut yapılan delege çalışması çok adil olmamıştır. Adil olmadığı için de sağlıksız raporların Ankara’ya gideceği kaygısındayız.

“TEMAYÜL VERİLERİ SAĞLIKSIZ”

Alınacak veriler sağlıklı olarak alınmıyor. Yani alınması gereken insanlar üzerinden alınmıyor bu veriler. AK Parti İlçe Teşkilatı’nın nabzını yoklamak istiyorlar. Ama bu teşkilatın büyük çoğunluğu mevcut yönetimin getirdiği tanıdıklarıdır. Bunlar üzerinden bir yoklama yapılıyor. Bu sağlıklı bir yoklama değil.

“DELEGE SEÇİMLERİNDE ŞAİBE VAR”

Seçimler yarın başlayacak. Ama mahallelerde 3 günden beri delege listeleri dolaşıyor. Bu listelerde AK Partili delege seçmenine imza attırılıyor. Bu listelere imza attırılması demek bu işin masa başında bitiyor olması demektir. Bu çok ciddi bir konu.

Normalde delege seçimi şu şekilde olur. Belli bir tarih ve saat verilir. Seçmenler o saatte oraya giderler ve hangi listeyi istiyorlarsa o listeye oy verirler. En çok oyu alan liste de delege olarak seçilir. Şimdi formaliteden bir sandık koyulacak ve kendi kontrollerinde ki mahallelerde seçim yapılacak, kontrol etmekte zorlandıkları mahallelerde ise insanlara imza attırarak seçimi yaptık, oldu, bitti diyerek seçimi tamamlayarak kendi istedikleri delegeleri seçeceklerdir. İnsanlar da kimi kime şikayet edeceklerini bilmiyorlar. Diyeceğim o ki kongre için şaibeli bir delege seçimi yapılıyor..”

18 Ekim 2014 , Cumartesi

Siz de yorumlarınızı yazınız

Adınız :
E-Posta :
Mesajınız :

Habere yazılan yorumlar

Tarih : 19 Ekim 2014 , Pazar

SAKARYADAKİ YABANCI

bu adilikten başka nedir erenlerde sandıktan korkan birilerinin neresini yaladığı belli olmayan sözde atanmış eğitimsiz cahil başkanın para ve şöhret hırsından başka nedir ama benim partimin ileri gelenleri bunlarında defterini dürecek bu rezilliği elbetteki ankarada duyacak

YASAL UYARI:Haber portalımız 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu'na uygun olarak yayınlanmaktadır Yayınlanan fotoğrafların yeniden yayımı ve herhangi bir ortamda basılması, önceden yazılı izin gerektirir. Portalımızda yayınlanan haberler ise, kaynak gösterilmek ve portalımızın ilgili sayfasına link verilmek koşuluyla yeniden yayınlanabilir.

Çok Okunan Haberler


İlgininizi Çekebilecek Haberler


Son Yorumlananlar